На 71-годишна възраст почина театралният критик и бивш директор на Сливенския

...
На 71-годишна възраст почина театралният критик и бивш директор на Сливенския
Коментари Харесай

Почина театралният критик и бивш директор на Сливенския театър Николай Недялков |

На 71-годишна възраст почина театралният критик и някогашен шеф на Сливенския спектакъл Николай Недялков , оповестиха от Съюза на артистите в България. 

Николай Недялков е шеф на Драматичния спектакъл в Сливен от 2006 до 2018 година. Той поставя старания да сътвори нова млада натрупа в театъра, дава поле за изява на млади режисьори и актьори, продължава традицията да завръща в Сливенския спектакъл театралните престижи, минали през неговата сцена. Повече от 10 години Николай Недялков поддържа огъня на Есенния сценичен салон в града под Сините камъни. По негова концепция е публикуван Летопис на Сливенския спектакъл 1918-2018 година, отдаден на 100-годишнината от неговото основаване.

В навечерието на 100-годишния празник на сливенския професионален спектакъл Недялков бе почетен с почетния знак на Министерството на културата „ Златен век “ – щемпел на Цар Симеон Велики – златен. Отличието му беше присъдено за повсеместен принос в развиването на българската просвета.

Преди да заеме поста шеф на Сливенския спектакъл, Николай Недялков е учител в специалността Актьорско майсторство в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. Бил е шеф на Драматичния спектакъл „ Адриана Будевска “ в Бургас и на Младежкия спектакъл „ Николай Бинев “ в София. По-рано работи като уредник в Студията за игрални филми в Националния Киноцентър. Автор и съавтор на кино сюжети.

" Последно довиждане на господин Недялков от театралния колектив, който работи под негово управление 12 години! С признателност и реверанс си спомняме за него!Светла е паметта за неговото наличие в Сливенския спектакъл!

За Николай Недялков и неговата лоялност към театъра – овации! ", написаха от колектива на Сливенския спектакъл.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР